Uczniowie naszej szkoły wzięli udział w akcji ,, MUREM ZA POLSKIM MUNDUREM''.
Swoje wsparcie i podziękowania dla Pracowników Służb Mundurowych za trudna i niejednokrotnie niebezpieczną pracę wyrazili poprzez wykonanie pięknych i wymownych kartek pocztowych. Kartki te zostały dostarczone do siedziby Poczty Polskiej, skąd zostaną przekazane Służbom Mundurowym.
10 listopada został rozstrzygnięty Szkolny Konkurs Plastyczny dla klas trzecich „Tradycje polskich Świąt Zadusznych".
Celem konkursu było:
• kultywowanie tradycji świąt zadusznych,
• rozbudzanie zainteresowań plastycznych,
• rozwijanie twórczej aktywności plastycznej.
W konkursie wzięło udział 37 uczniów z klas trzecich „a" i „b". Uczniowie wykazali się talentem i kreatywnością podczas wykonywania prac konkursowych. Prace były ciekawe, wykonane różnymi technikami.
Regulamin Szkolnego Konkursu Matematycznego „Matematyczna sztafeta" dla klas IV i V
Regulamin X Międzyszkolnego Konkursu Matematycznego Rok szkolny 2021/2022
W dniu 10 listopada 2021r. został przeprowadzony wśród uczniów klas I a, I b, II a, IIb, IIIa i III b Publicznej Szkole Podstawowej w Zbludowicach I Szkolny Konkurs Literacki Jestem Polakiem. Celem było rozwijanie uczuć patriotycznych wśród dzieci, propagowanie piękna języka polskiego i promowanie młodych talentów.
W ramach ogólnopolskiej akcji edukacyjnej „Śniadanie daje moc" organizowanej w ramach Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania wyjątkowe drugie śniadania pojawiły się na ławkach uczniów klas 1-3 i oddziałów przedszkolnych. W tym roku przestrzegając zasad higieny w ramach pandemii dzieci przyniosły do klasy gotowe śniadanie przygotowane w domu: kolorowe kanapki, owoce, warzywa lub soki. Każda klasa we własnym gronie spożyła posiłek. Uczniowie uczestniczyli również w pogadankach na temat roli śniadania, jako najważniejszego posiłku w ciągu dnia. Zależało nam, aby wspólnie spożyty posiłek połączyć z przypomnieniem przede wszystkim ważnej roli śniadania, zwłaszcza dla młodych, rozwijających się organizmów, ale także zasad zdrowego odżywiania, wartości odżywczych warzyw, owoców i wybranych produktów.