Jesień to smaczna i kolorowa pora roku, obfitująca w przepyszne warzywa i owoce, których dzieci powinny spożywać w jak największej ilości. W czwartek 27 września w nawiązaniu do pogadanek o zdrowym odżywianiu, uczniowie klas I –III przystąpili do przygotowania pysznych sałatek. Każdy przyniósł niezbędne produkty i przybory. Podczas krojenia marchewek, ziemniaków, ogórków, jabłek, gruszek, innych warzyw i owoców uczniowie zachowali podstawowe zasady higieny i bezpieczeństwa. Gdy sałatka była gotowa, wspólnie usiedliśmy do degustacji. Sałatka udała się, smakowała wyśmienicie! Dzieci nie trzeba było zachęcać do jedzenia, chętnie pałaszowały danie pełne witamin. Przyrządzanie sałatek dało dzieciom wiele satysfakcji jednocześnie uświadamiając, jak ważną rolę odgrywają witaminy we właściwym funkcjonowaniu organizmu.
Wychowawcy klas I - III
Â